Informace - říjen 2022

30.09.2022 14:12

Vítáme všechny hráče ve dvanáctém ročníku Novopacké squashové ligy !

Kolik nás bude

     Do prvního říjnového kola letošní ligy se nahlásilo celkem 48 účastníků, z toho 36 hráčů a 12 hráček. Je to nejvyšší startovní počet hráčů v historii ligy. Skupin tak bude dvanáct.

Kdo nenastoupil

     V porovnání se stavem na konci minulého jedenáctého ročníku nenastoupilo šest hráčů. Zraněný Petr Pivrnec by se rád v lednu vrátil, dále Adam Prokeš, Nela Horynová, Iveta Brádlová, Alena Mendřická a Jaroslav Jirásko, který by se měl připojit v listopadu.

Kdo přibyl

     Vracejí se tři hráči, kteří nemohli minulý ročník dokončit: Dominika Mikešová, Mirek Brož a Martin Srb. Po dvouleté pauze se vrací i Jan Wieser a také Martin Gaudl, který hrál naposledy v lednu 2020.

     Také Karel Prokeš, Martin Dejmek a Radek Pospíšil se již naší ligy v druhém ročníku zúčastnili a patřili k těm nejlepším.

     A tak zcela novými hráči jsou jen Jaryna Šenkýřová z Turnova a Jiří Novák z Hořic. Aby se nepletl s „naším“ Jiřím Novákem, udělujeme mu přízvisko „Hořický“.

 Prvotní nasazení do skupin

     Vzhledem k tomu, že šest z nových hráčů má potenciál hrát v nejvyšších skupinách, bylo nutné je nasadit do první poloviny tabulek. To má velký dopad na nižší skupiny, v nichž na rozdíl od prvních šesti skupin nelze dodržet to, že vítěz z března bude výš, než všichni jeho tehdejší soupeři. Způsobilo by to ještě větší nelogičnosti (např. by musel sestoupit hráč, který byl ve skupině druhý), a tak si vítěz jednoho březnového soupeře bere s sebou. Nemohou ani platit čísla skupin, neboť jedna přibyla. Pátá skupina je skoro celá nová.

     Připomínáme, že pro tento ročník platí, že se vždy sestupuje. Pokud např. odstoupí hráč ze čtvrtého místa v tabulce, sestupuje třetí a postupují zespodu dva.

Finance:    

     startovné 200,- Kč zůstává a platí se při prvním zápase (nebo i dříve) v recepci

     mění se ceník Sportovního centra: zápasy nyní stojí 180,- Kč (90,- jeden hráč), tréninkové zápasy 170,- Kč.

Připomínáme:  

   - zápasy musejí být domluveny do 15. dne v měsíci

   - nevyzvednuté diplomy za 11. ročník jsou na nástěnce v obálce.

Hodně sportovního štěstí v letošní lize !!!